Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rólunk

 

„Jászszentlászlói Hangász Együttes”

Jászszentlászló Kossuth U 7 sz.

Közhasznú Kulturális Egyesület.

 

Alakulási éve: 1972, egyesületi formája 1999 óta van.

 

Az egyesületünk három bázisú.:

- 200-250 fő az önkéntes támogatók és a rendezvényeken résztvevők létszáma.

- A másik csoportban a helytörténeti és hagyománygyűjtő csoport, mely feltár kiállít minden évben, valamint ismerteti munkája eredményeit. Élettel tölti meg a gyűjtemények házát, ellátja hangzó és szemléltető anyagokkal a lakosságot stb.

- A harmadik csoport a többszörösen aranyfokozatos minősítésű országos hírű Hangász citera együttes. A legrégebbi csoport. Első rádiós szereplésük 1973-ban volt, azóta sok-sok országos szereplés tette ismertté a csoportot. Kazettájuk 4 kiadás készült, de dvd is több van. Templomi koncert, jótékonysági fellépés, adventi, betlehemi, szállást keres  a szent család stb. című előadásaik születtek eddig. Tollal és pengetővel című könyvük örökítette meg létüket. 2011-ben Háry János fiatalkori kalandjai c. előadást próbázzák, melyet 2011.04.30-án de 10 órakor mutatnak be a szabadtéri színpadon, 11:30-kor pedig megnyitjuk a fénykép kiállítást is.

Ezt a 39 működött évet azért tudtuk így megélni, mert Mészáros Mihályné egyesületi elnök nem rövidtávú céloknak, Nagyistók János művészeti vezető pedig az együttműködés példájának szentelte a sok-sok évet.

 

n-q-nepdalkor-7-1.jpg

 

Nagyistók János

művészeti vezető